Het grootste en leukste koorfestival
in Zuid-West Nederland

 facebook  instagram57

Editie 2006 - pinksteren

Het eerste weekend van juni 2006 was het Pinksterweekend. We besloten het festival op zondag- en maandagmiddag te plannen, aansluitend op het Middelburgse Jazzfestival.

Hoewel het een moeilijke datum was voor veel koren, schreven er zich toch 43 in. Iets meer dan de helft daarvan waren nieuwe deelnemers.

Van de deelnemers kwam 58% uit Zeeland, maar ook Zuid-Holland (21%) en Brabant (19%) waren goed vertegenwoordigd. Ingedeeld naar genres: 46% bracht populair repertoire, 39% zong klassiek en 15% viel onder de noemer religieus. Voor het eerst was er een heus operakoor bij: ROPERA uit Rotterdam.

Het zag er dit jaar weer iets professioneler uit. De belangrijkste ontwikkeling was het overdekte podium op het Abdijplein. We wilden geen tweede keer door dreigende regenval worden verrast. Het Abdijplein werd zo nog sterker dan afgelopen jaren het centrale punt.

De popclinic voor jongeren tot 18 jaar was gehandhaafd als tweedaags evenement. Het enthousiasme van de deelnemers was groot. Bij de afsluiting op de tweede dag stonden ze voor een groot publiek te swingen of het hun dagelijks werk was. Omroep Zeeland maakte er opnames van voor het Journaal. De jongeren zouden graag doorgaan met het project.
 


 

Ook was er weer een optreden in de rondvaartboot. Door het Westkappels Koor dit jaar, wat fraaie plaatjes opleverde: een boot vol klederdracht!
 

 

Hoewel het Jazzfestival nog niet helemaal klaar was toen de achtste editie van "Middelburg vól-koren" begon, was er vanaf het begin veel publieke belangstelling.

Zingen is samen plezier maken en dat straalden de deelnemende koren uit. De sfeer was ontspannen, maar intussen zetten ze wel wat neer. Ook zij hadden op deze pinksterdagen duidelijk de geest!

Bevlogenheid, kwaliteit, pret: belangrijke ingrediënten voor het welslagen van dit festival. Het enthousiasme van de deelnemers werkt aanstekelijk en omdat alle mogelijke genres te horen waren, kwam iedere zangliefhebber aan zijn trekken.

"As a keen choral singer I was lucky enough to find myself in Middelburg on 4/5 June while on a sailing cruise. I spent both afternoons listening to wonderful choral music in your lovely churches with their superb acoustics. I particularly enjoyed the Madrigaalkoor's magnificent Purcell, the Bachkoor and the Middelburgs Kammerkoor. Thank you for a most memorable experience", mailde ons een toevallige bezoeker.

Hij was niet de enige enthousiaste bezoeker. De collectetonnen bleken na afloop dan ook nog meer geld te bevatten dan in 2005!

Verschillende bezoekers spraken de organisatie aan: ze zongen zelf in een koor, zouden ze ook eens mee kunnen doen? U zult nog van ze horen!