Editie 2009 - Impressie
Niet vergeten...
nlende

Zondag

12.30 Zal ik wel gaan? Het regent. Gisteren was toch wel erg leuk, vooruit dan maar.Aangekomen in Middelburg regent het licht. De paraplu uit en op naar antiekhandel De Pagter.Daar moet iets leuks zijn: De Klikoos. Alleen de naam al. Het is mudjevol maar ik kan nog een plekje vooraan op de grond vinden.Het is een geweldig leuk optreden van huize Avondrust, veel gelachen. Leuke liedjes. Leuke stukjes tussendoor.

Ben nu al blij dat ik toch gekomen ben.

13.30 Vandaag ga ik eens de richting van de Oostkerk op, die kant van Middelburg ben ik gisteren helemaal niet op geweest.In de Oostkerk zingt Cadans o.l.v. Emilia Tabatchnik-li. Mooi koorzang in een prachtige kerk.

Hierna komt musicalgroep Papillon uit Vlissingen. Leuk verkleed in ouderwetse kleding zingen ze al dansend musicalnummers.

Wat heb je toch veel verschillende soorten koormuziek.

14.00 Intussen is het harder gaan regenen. In de Concertzaal aangekomen bewonder ik eerst de nieuwe foyer die aardig vol zit.

In de zaal staat zanggroep Ark uit Breda te zingen. Ze brengen best leuke nummers ten gehore, jammer dat het publiek het een beetje laat afweten.

Op weg naar het Abdijplein kom ik langs Koepoortstraat 6, hier wordt op het moment niet gezongen, maar er is wel veel te zien.Het valt mij op dat er veel mooie locaties zijn die zelf al de moeite waard zijn om te zien.

14.45 Op het Abdijplein staan intussen in de stromende regen nog wat mensen, met paraplu’s en plastic zeiltjes tegen de regen, te luisteren naar de Steegzangers uit Utrecht.Het koor heeft blijkbaar geen last van het weer en zingt vrolijke nummers waar je niet op stil kan blijven staan.

15.00 Het Inspiration Gospelkoor zingt in de Petrus en Pauluskerk. Het is een koor met pit.

Allemaal knappe meiden en nog wat mannen. Leuk dat nummer met die soliste en die Saxofoon, beetje jazzy.Hierna komt een oogverblindend kleurrijk meedeinkoor, dit blijkt Het Koor van tante Door te zijn.

De zon is eindelijk weer gaan schijnen, even een bakje koffie achterin de kerk (voor € 1,- met koekje, waar krijg je dat tegenwoordig nog) en dan lekker naar buiten.

15.55 In de Doopsgezinde kerk ga ik direct naar het balkon, daar heb je een mooi uitzicht over de kerk. Vocaal Ensemble Cantare uit Goes is daar aan het zingen. Het klinkt hoog, zuiver en hard.

En dan nu het VES, die vind ik natuurlijk het allerbeste want daar zingt mijn man in mee. Vooraf zie ik nog wat koorleden geconcentreerd een sigaretje roken ter voorbereiding.En ze maken het weer waar hoor, ze zingen weer ontroerend mooi.

Na afloop , nadat ik mijn schoonvader begroet heb, zetten we koers naar wederom het Abdijplein, dit is toch het hart van het korenfestival. Het is intussen prachtig weer geworden en het plein staat dan ook helemaal vol met mensen. Ik heb geen zin meer om nog veel foto’s te nemen. Alleen nog van het VES omdat dit het laatste optreden van de dirigent is.

Hierna toch nog een heel leuk koor gezien. De B-vocals waarbij de B staat voor bier, boer, buik of wat dan ook volgens een van de koorleden. De dominee gaat het koor voor in gezang, compleet met gewaad en zwarte krulletjespruik, en ze maken er een hele show van.

Hierna heb ik het echt gehad.Ik maak nog her en der wat plaatjes en praatjes en ga dan lekker naar huis en …………. Juist! een kopje thee zetten en op de bank.                          

Adriënne Peeters