Het grootste en leukste koorfestival
in Zuid-West Nederland

 facebook  instagram57

Editie 2011 - Samenwerking

Zaterdag 4 juli was een dag met schitterend weer en dito optredens. Het was druk. De zaterdag is de laatste jaren steeds meer het domein van de koren uit Zuid-Holland, en dat zijn meestal niet de kleinste koren! Naast oudgedienden waren er de nodige nieuwe koren van de partij: Donne Cantante uit Middelharnis, om er eens een te noemen, De Verenigde Zangers uit Werkendam, zowel met een vrouwen- als een gemengd koor, Popkoor Rol Around uit Achthuizen,

324

het Koninklijk Zutphens Mannenkoor, het koor Rockz uit Goes en de Vlissingse Oratorium Vereniging. En uit deze kleine opsomming blijkt weer al de grote variatie in koren.
Een dag met drukke dirigenten: de nodige dirigenten hadden twee deelnemende koren en daarmee weinig rust…
Een dag met als vanouds veel hoogtepunten: A58 liet een voorproefje horen van “Hotel Lijkzicht”, Kioso Kyuwenda swingde weer Afrikaans (ook in de rondvaartboot!),

266

de meiden van Marble en Marcando (nu ook bekend van Korenslag) klonken opnieuw als nachtegaaltjes en het Middelburgs Mannenkoor zong 100%NL.  En dat is nog maar een willekeurige greep.
Het Koorkerkplein was door de uitbater van Desafinado uitgerust met picknicktafels, wat een heel gezellig sfeertje opleverde.

280

De gastvrouwen en –heren op de locaties waren dit keer goed herkenbaar: Hanny Mallekoote (van Atelier Hoed Gezien) had hen met de schitterendste hoofddeksels uitgedost.

244

En dan kregen we medewerking van de nodige middelbare scholieren die hun maatschappelijke stage bij het festival invulden door gastvrouwen te helpen, fotoreportages te maken, stoelen klaar te zetten, de geluidsman te helpen, informatie te verstrekken, enz. Een aanwinst voor Middelburg vol-koren!
De afsluiting was een experiment: een begeleidingsband speelde meezingers, waarvan de teksten op de lichtkrant geprojecteerd werden.

288

Zondag 5 juni was het slechter weer dan op zaterdag, maar gelukkig bleef het droog. En gelukkig waren er de meeste optredens overdekt. De zondag had een wat ander karakter: meer Zeeuwse koren, meer kleine koren ook, maar daarnaast was het met de deelname van Andantino (Vilvoorde) en het Brugs Vocaal Ensemble (voor de 8e keer aanwezig) onze internationale dag.
Elf koren namen voor het eerst deel, maar wat dacht je van deze oudgedienden: KAT-koor (10 deelnames), Vrouwenkoor Cadans (eveneens 10) en het VES (al 11 keer, en nog steeds gedreven!).

288_2
 
Blij was de organisatie met de deelname van een kinderkoor: van de Vrije School uit Middelburg. Na nog maar een jaartje koorles klonk dat al heel goed!

262

Dit keer mocht het Koor van Tante Door mee in de rondvaartboot; ze zongen zo enthousiast, dat de kapitein er een rondvaart XL van maakte!

276

Twee nieuwe locaties werden vandaag uitgeprobeerd: de Theaterzaal Zeelandia in de Hoogstraat en Atelier V in de Verwerijstraat. Ze zullen in 2012 vast weer op het programma staan.
De gastvrouwen stalen weer de show met Hanny’s hoedjes

241

en de stagiairs begonnen aardig zicht te krijgen op de werkzaamheden:

354

De afsluiting bracht een ander experiment: dit keer was een zestal koren gevraagd nog twee liederen ten gehore te brengen op het Abdijplein, waarvan in ieder geval een lied meegezongen moest kunnen worden. Dat deed het publiek met overgave…

010