Middelburg VÓLkoren
Niet vergeten...


Voor wie het evenement niet kent: "Middelburg VÓLkoren" is het grootste korenfestival van Zuid-West-Nederland. Op beide middagen zijn tegelijkertijd op ruim twintig locaties in de oude Middelburgse binnenstad, op loopafstand van elkaar, optredens van allerhande koren en ensembles te beluisteren. De centrale locaties hierbij zijn het Abdijplein en de Markt, de meeste optredens zijn in kerken en andere binnenlocaties. Het (talrijke) publiek -gratis toegang!- spoedt zich van het ene naar het andere hoogtepunt.
Ieder deelnemend koor treedt één of tweemaal op, liefst op verschillende locaties, en is daarbij geheel vrij in zijn repertoirekeuze. Geen verplichte nummers, geen jury, maar wel veel plezier en luistergenot. Het festival wordt gezamenlijk afgesloten met zingen op de Markt of op het Abdijplein.
Voor deelname aan het festival wordt inschrijfgeld gevraagd. Onkosten voor dirigent of begeleidende musici zijn daarom geheel voor rekening van het betreffende koor, evenals de reiskosten. De organisatie beschikt niet over de middelen om in deze kosten tegemoet te komen.

 

Hoe kunt u inschrijven voor "Middelburg VÓLkoren"?
Ieder koor dat ooit heeft deelgenomen, krijgt een uitnodiging zich in te schrijven via deze site. Deze uitnodiging gaat ook naar de koren die de laatste maanden hun belangstelling hebben laten blijken.
Inmiddels zijn dat tezamen ruim 300 koren! En die kunnen we helaas niet allemaal plaatsen... Het is dus goed mogelijk dat we bij overintekening moeten overgaan tot loting. Koren worden in de loting opgenomen als zij aan hun betalingsverplichting voor inschrijving hebben voldaan! Om voor een gevarieerd aanbod te zorgen, delen we de koren naar genre in en vindt loting per groep plaats.
De inschrijvingstermijn sluit op 30 november.

 

Tot slot...
De maanden na de loting gaan we hard aan de slag om de financiering van het festival rond te krijgen. We zijn hierbij mede afhankelijk van subsidies. We moeten daarom een slag om de arm houden: alleen als de financiering rond komt, gaat het festival door...
Mocht u nog vragen hebben, mail ons even ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). En als andere koren ook belangstelling hebben: ook zij kunnen zich tussen 1 oktober en 1 december via deze site aanmelden.

We hopen u te zien op ons volgende editie!

Met vriendelijke groeten,

 

Secretaris werkgroep "Middelburg VÓLkoren".

 

 

Sponsors

adomani  Chocolate Lovers  drvkkery logo  zm cafe   raabkarcherrbkverhuur  tjoonk  hotel valk  VOM logoafbeeldingen sponsoren 22broodjesservice  fromagerie  landwinkel  de juf  logo slagerij ten brink  sligro logo 400x400  soeten invaljellssinkegroep frietboetiek1