Het grootste en leukste koorfestival
in Zuid-West Nederland

 facebook  instagram57

Wat is "Middelburg VÓLkoren"


Voor wie het evenement niet kent: "Middelburg VÓLkoren" is het grootste korenfestival van Zuid-West-Nederland. Op beide middagen zijn tegelijkertijd op ruim twintig locaties in de oude Middelburgse binnenstad, op loopafstand van elkaar, optredens van allerhande koren en ensembles te beluisteren. De centrale locaties hierbij zijn het Abdijplein en de Markt, de meeste optredens zijn in kerken en andere binnenlocaties. Het (talrijke) publiek -gratis toegang!- spoedt zich van het ene naar het andere hoogtepunt.
Ieder deelnemend koor treedt één of tweemaal op, liefst op verschillende locaties, en is daarbij geheel vrij in zijn repertoirekeuze. Geen verplichte nummers, geen jury, maar wel veel plezier en luistergenot. Het festival wordt gezamenlijk afgesloten met zingen op de Markt of op het Abdijplein.
Voor deelname aan het festival wordt inschrijfgeld gevraagd. Onkosten voor dirigent of begeleidende musici zijn daarom geheel voor rekening van het betreffende koor, evenals de reiskosten. De organisatie beschikt niet over de middelen om in deze kosten tegemoet te komen.

 

Hoe kunt u inschrijven voor "Middelburg VÓLkoren"?
Ieder koor dat ooit heeft deelgenomen, kan zich in schrijven voor onze Nieuwsbrief (via deze site). In september nodigen we koren, via de Nieuwsbrief, uit om in te schrijven voor de nieuwe editie.
Inmiddels zijn dat ruim 300 koren! En die kunnen we helaas niet allemaal plaatsen... Het is dus goed mogelijk dat we bij overintekening moeten overgaan tot loting. Deze loting vindt plaats in december. Medio januari worden de koren op de hoogte gebracht of ze zijn ingeloot of op de wachtlijst staan. Om voor een gevarieerd aanbod te zorgen, delen we de koren naar genre in en vindt loting per groep plaats.
De inschrijvingstermijn start op 1 oktober en sluit op 30 november.

 

Tot slot...
De maanden na de loting gaan we hard aan de slag om de financiering van het festival rond te krijgen. We zijn hierbij mede afhankelijk van subsidies. We moeten daarom een slag om de arm houden: alleen als de financiering rond komt, gaat het festival door...
Mocht u nog vragen hebben, mail ons even ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). En als andere koren ook belangstelling hebben: ook zij kunnen zich tussen 1 oktober en 1 december via deze site aanmelden.

We hopen u te zien op ons volgende editie!

Met vriendelijke groeten,

 

Secretaris werkgroep "Middelburg VÓLkoren".