CB Profile
Niet vergeten...
nlende

Invasion

Invasion
Invasion
52
Hans de Wit
Zoetermeer
Zuid-Holland
Nederland
Ons koor bestaat op dit moment uit :
15 sopranen, 15 alten, 12 tenoren en 11 bassen.

In 1997 was er een groep Zoetermeerders op zoek naar een nieuwe uitdaging. Deze vonden zij in de oprichting van Invasion. Dirigent Hans de Wit heeft vanaf de oprichting met veel enthousiasme de dirigeerstok gehanteerd en het koor heeft onder zijn leiding al heel wat muzikale hoogstandjes verwezenlijkt.

Invasion is opgericht op 6 juni 1997, vandaar de naam Invasion, die hebben wij ontleend aan D-day 6 juni 1944. Invasion is gestart als een klein koor met een vaste kern: van 11 sopranen, 11 alten, 7 bassen en 7 tenoren. We hebben dat concept moeten loslaten omdat er steeds meer mensen wilden zingen bij Invasion. Het koor bestaat tegenwoordig uit 15 sopranen, 15 Alten, 12 tenoren en 11 bassen, voor deze samenstelling is gekozen om tot een ideale stemverhouding te komen. Het is dan ook nog steeds niet verwonderlijk dat dit een van de weinige koren binnen Zoetermeer is dat zich mag verheugen in de luxe van een wachtlijst voor alle stemmen.
Het veelzijdige repertoire bestaat onder meer uit musicalsongs, popsongs, popclassics, gospels en close harmony songs, met werken van o.a. Ramses Shaffy, Leonard Bernstein, Karin Bloemen, Marco Borsato, Bluf , Queen, Billy Joël, Doe Maar en De Dijk. Het Franse chanson, van o.a. Jacques Brel en Gilbert Becaud staat op ook het repertoire. Ook hebben wij nummers als: Nella Fantasia, Cantique de Jaen Racine, Benedictus en Amazing Grace ingestudeerd.
Zaterdag 6 juni
Gevarieerd
piano
Ton van Gool